Ons vernikkelproces

Vernikkelproces | MVT Materiaalveredelingstechnieken
Stap 1

Ingangscontrole en ophangen

Na een grondige inspectie en raadplegen van de werkinstructie worden de delen opgehangen volgens de wensen van de klant. Indien nodig worden de delen gedeeltelijk afgeschermd. Na registratie in ons systeem, kunnen we van start gaan met het Nikkel proces.
Stap 2

Ontvetten

Om een goede hechting te krijgen is het belangrijk dat de delen olie en vet vrij zijn. Onze alkalische ontvettingsbaden op een temperatuur van ongeveer 70°C staan hiervoor garant.
Vernikkelproces | MVT Materiaalveredelingstechnieken
Stap 3

Spoelen

Na elke processtap worden de delen grondig gespoeld. 
Vernikkelproces | MVT Materiaalveredelingstechnieken
Stap 4

Beitsen

Om het materiaal extra te reinigen én te activeren worden de onderdelen gebeitst. Zo wordt een goede hechting van de Nikkel laag gegarandeerd.
Stap 5

Vernikkelen

This is where the magic happens! Alle onderdelen worden vernikkeld in onze eigen ontwikkelde MVT nikkelbaden. De baden worden continu gemonitord en bijgestuurd wanneer nodig.
Vernikkelproces | MVT MateriaalveredelingstechniekenVernikkelproces | MVT Materiaalveredelingstechnieken
Stap 6

Spoeling demi water

Als laatste stap ondergaan alle onderdelen een spoeling in verwarmd gedemineraliseerd water. Dit garandeert een uitstekende eindkwaliteit zonder vlekken.
Stap 7

(Optioneel) Ovenbehandeling

Bepaalde toepassingen vragen om een extra warmtebehandeling. Onderdelen kunnen op vraag van de klant gehard worden in een van onze ovens.
Realisatie vernikkeling semiconductor | MVT Materiaalveredelingstechnieken
Stap 8

Eindcontrole en verpakken

De laatste schakel in het proces. Na een finale kwaliteitscontrole worden de delen ingepakt volgens de klanteisen en klaargezet voor verzending.
Contacteer ons vrijblijvend en stel ons uw volgend project voor.
Contacteer ons